Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20-åringen häktad för mordbrand

 
Storbranden i Södra Ryd
Visa alla artiklar

En person har häktats misstänkt för att ha startat storbranden i Södra Ryd. – Även den här gången rubriceras det som grov mordbrand, säger Niklas Lindström på enheten för grova brott i Skaraborg. Den misstänkte 20-åringen nekar till brott, men tingsrätten gick på åklagarens linje.

Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Enligt den misstänktes försvarsadvokat Staffan Uvabäck nekar mannen till brott. Kammaråklagare Karin Lundström - Kron ville dock ha mannen häktad vilket tingsrätten beslutade.

– Tingsrätten har bedömt att mannen är på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand. Närmare än så kan jag inte gå in på fallet, säger kammaråklagare Karin Lundström-Kron.

Läs mer: Allt om storbranden i Södra Ryd

Fälls mannen riskerar han två års fängelse.

Redan på torsdagen greps en misstänkt för att ha anlagt branden, men han släpptes dagen efter. Misstankarna mot honom kvarstår dock.

Kommer fler personer att gripas?

– Inte i nuläget men det går aldrig att utesluta, säger Karin Lundström- Kron.

Branden tros ha uppstått i en lägenhet på tredje våningen. Men det finns i dagsläget inga uppgifter om männen kände varandra eller är boende i fastigheten.

– Med risk för att skada utredningen kan vi inte lämna ut så mycket i ett så här tidigt skede, fortsätter Niklas Lindström.

Av samma skäl kan polisen inte säga vad personerna har för koppling till varandra eller om de bor i huset där branden startade.

Förundersökningsledare är åklagare Karin Lundström Kron, som nu har begärt en man i 20-årsåldern boende på annan ort i Skaraborg häktad. Läs Anhållen släppt på fri fot

Läs branddrabbade i Ryd får fortsatt hjälp

Läs kläder samlades in

Se otäcka filmen från storbranden

Läs då ska polisen utreda storbranden