IFK Göteborg går starkt i Allsvenskan och är tvåa i tabellen efter gårdagens seger mot IFK Norrköping. Denna start har samtidigt gjort att rykten om återvändande utlandsproffs har väckts till liv.

Bland annat kom podcasten Studio Allsvenskan med uppgifter om att Marcus Berg skulle vara nära en övergång från Al-Ain i och med hans kontraktsslut i sommar och för ett par veckor sedan kom Blåvittpodden med uppgifter om att IFK Göteborg och Borussia Mönchengladbachs Oscar Wendt för samtal om en återkomst.

De sistnämnda uppgifterna förnekar dock Skövdekille själv i en intervju med Aftonbladet.

– Jag vet inte vad jag ska säga, säger han till Aftonbladet med ett skratt.

– Det kändes som Marcus Berg var nyheten på måndagen och jag på tisdagen… Mackan och jag är ju bra vänner och hörs ganska ofta. Så när jag läste om honom så blev jag lite överraskad och tänkte ”Okej, det har han inte berättat om…” Sedan satt jag och åt lunch själv dagen efter och får läsa samma saker om mig själv. Jag blev lika överraskad då. Lite komiskt, faktiskt.

"Just nu har jag inget annat i huvudet"

IFK Skövde-produktens kontrakt med Borussia Mönchengladbach förlängdes automatiskt i februari efter att han spelat 25 ligamatcher denna säsong.

Huruvida det blir en fortsättning i "Die Fohlen" – som med en match kvar av Bundesliga ligger fyra och kämpar för en Champions League-plats – återstår ändå att se.

Ytterligare en faktor att ta i beaktande är att Borussia Mönchengladbach redan har gjort klart med en ny tränare inför nästa säsong i form av Marco Rose.

– Vi har klarat minst en Europaplats, jag har ett år kvar och trivs lika bra nu som jag gjort hela tiden. Jag känner att jag är en viktig och uppskattad del av laget, säger han.

– Vi får in en ny tränare och det gör också att man inte riktigt vet vad som händer. Just nu har jag inget annat i huvudet än att jag ska stanna kvar och spela klart mitt kontrakt i Mönchengladbach.