Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltersson på sjukhemmet

Moderaternas socialpolitiska talesperson Camilla Waltersson Grönvall besökte nyligen äldreboendet Stiftelsen Skaraborgs läns sjukhem i centrala Skövde. Tillsammans med Waltersson Grönvall var även Sten Bergheden, moderat riksdagsledamot från Skaraborg och Linn Brandström, moderat regionkandidat från Töreboda.

På plats träffade de verksamhetschefen Anna-Karin Haglund och ordförande Anders Jakobsson, för att samtala om boendets möjligheter och utmaningar. Socialdemokraterna meddelade nyligen på en presskonferens att de vill stoppa vinstjakten och förbättra villkoren för personalen i omsorgen. När det gäller förbättring av villkoren för personalen ser Waltersson Grönvall och Bergheden inte en politisk konflikt.

– Det råder ingen politisk konflikt mellan M och S gällande behovet av mer personal och att det behövs bättre arbetsvillkor och arbetsmiljöer inom äldreomsorgen och vården. Äldreomsorgen i Sverige ska hålla hög kvalitet, och det ska därför inte vara möjligt att göra vinst och samtidigt utföra omsorg med dålig kvalitet, säger Camilla Waltersson Grönvall.

På boendet fick besökarna ta del av verksamheten och hur en vanlig dag kan se ut. Stiftelsen startades 1898 genom donationer från personer som ville skydda sin släktingar från att hamna på fattighus. Även i dag får stiftelsen donationer i mindre skala och tack vare dessa har boendet möjlighet att sätta guldkant på tillvaron för de boende, exempelvis en resa på Göta kanal som nu stod på schemat.

– Det var väldigt givande att besöka Stiftelsen Skaraborgs läns sjukhem och se hur väl både personal och de boende verkar trivas. Det känns som att vara i hemmiljö och där de får hemlagad frukost och kvällsmat och snart även hemlagad lunch. För mig är det viktigt att våra äldre får välja sin mat och får god och hemlagad mat, säger Sten Bergheden.

– För oss blev det än mer tydligt att en mångfald av utförare gör att kvaliteten ökar inom både vård och äldreomsorg, avslutar Camilla Waltersson Grönvall.