Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Volvo GTO startar upp successivt – nästa vecka inleds produktionen

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Nästa vecka drar produktionen igång på Volvo GTO i Skövde. Det blir en successiv uppstart som börjar nu på måndag och inledningsvis kommer produktionen att ske i en mindre skala. Men produktionen är inte helt nere i fabriken, denna vecka tillverkas skyddsvisir till vården av Volvoanställda som gör det på volontärbasis.

Under vecka 17 startar Volvokoncernens Skövdefabrik upp produktionen i mindre skala. De faktorer som huvudsakligen påverkar möjligheterna till uppstart är säkerheten för medarbetarna, tillgång på material från våra leverantörer samt efterfrågan från företagets kunder.

– Vi är glada att kunna starta upp verksamheten igen, om än i mindre skala. Vi kommer att ha nya arbetssätt för att minimera risken för smittspridning på företaget. Sedan kommer vi att anpassa produktionen efter hand utifrån leverantörskapacitet och efterfrågeläget, kommenterar platschefen Lennart Richardsson i ett pressmeddelande.

Stöd till vården

Skövdefabriken startar redan denna vecka upp tillverkning av skyddsvisir till vården. Tillverkningen kommer att ske av Volvomedarbetare gör det som volontärarbete under sin permittering. Fabriken har även sedan tidigare skickat skyddsmaterial som andningsskydd och engångsoveraller till Västra Götalandsregionen.

Andreas Randli arbetar till vardags som chef på prototypbearbetningen och är en av de anställda som arbetat för att få igång volontärverksamheten.

– Jag är stolt över att vi som företag kan vara med och hjälpa till i den tuffa situation som samhället och världen står inför, säger Andreas Randli.