Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Volvo GTO förlänger permitteringen till september

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Volvo GTO i Skövde förlänger avtalet för korttidspermitteringar till den 22 september. Detta för att undvika varsel i och med det fortsatta osäkra läget med coronapandemin som påverkar affärsverksamheten i stor utsträckning.

Enligt Verkstadsklubben på Volvo i Skövdes hemsida med information till sina medlemmar var det förhandlingar i måndags om avtalet för korttidspermitteringar. Då kom IF Metall tillsammans med övriga fackliga organisationer överens om att ett nytt avtal om korttidspermitteringar till den 22 september.

Det ersätter det gamla avtalet om 10 veckors korttidspermittering. Det nya avtalet gäller från det tidigare förhandlade startdatumet 23 mars 2020 och sträcker sig till 22 september 2020. Avtalet följer fortsättningsvis 60 procent permittering och 40 procent arbete.

"Den huvudsakliga anledningen till att vi förhandlat om och förlängt avtalet om korttidspermittering är för att undvika varsel. Det finns inga garantier – men ambitionen är gemensam", kommenterar Verkstadsklubben på sin hemsida.

Denna vecka drog produktionen igång igen på Volvo GTO, men i en mindre skala. Återstarten av fabriken påverkas inte av förlängningen av korttidspermitteringarna.

– Medarbetarna går fortfarande på 40/60-principen. Det vi gör nu är en testkörning och går igenom alla arbetsstationer, titta på balanser och ser över hur vi kan göra det här på ett så säkert och bra sätt som möjligt. Det blir från väldigt låga nivåer och så får vi trappa upp därifrån, säger Volvos presschef Claes Eliasson till Dagens industri.

Anställda på Volvo GTO i Skövde kommer att ha semester som planerat, de anställda har fortsatt rätt till fyra veckors sammanhängande semester och har då rätt till full ersättning under semestern. Huvudsemestern ligger som vanligt vecka 29-32.

Tidningen har varit i kontakt med Lennart Richardsson, platschef på Volvo GTO, som inte hade möjlighet att kommentera de förlängda korttidspermitteringarna idag. Vi har även sökt Lars Ask, verkstadsklubbens ordförande.