Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa vann finalreprisen – efter Esplunds drömmål i slutminuten

Förra säsongen möttes de i SM-final på Studenternas. Då vann som bekant Villa. Precis som tisdagskvällens möte mot Västerås i en mycket underhållande tillställning.

Det såg annars ut att sluta 4–4 – trots chanser åt båda håll sista kvarten. Då, på stopptid, klev – som så många gånger förr – Johan Esplund fram. Den 36-årige Villastjärnan dribblade sig genom bortaförsvaret och slog in sin egen retur förbi storspelande Henrik Kjellsson.

Och ett jättejubel bröt ut bland de knappt 3 000 hemmasupportrarna.

Så var matchen

Matchen annars? VSK-ledning efter drygt fem minuter. Följdes av replik från Villa bara två minuter senare. Samme spelare, duktige Joakim Andersson, gjorde sedan även 2–1.

2–2 kom på en ny hörna, men innan den första halvleken var över hade William Arvidsson gjort 3–2 för Villa.

Som blev 4–2 genom Tim Persson sju minuter in på andra.

I 65:e reducerade Västerås, Daniel Johansson med en fin individuell prestation. Därefter missade Villa ännu en straff den här säsongen (Joakim Andersson sköt utanför) och i anfallet därpå kom 4–4...

Villa var på väg mot poängtapp.

Men Johan Esplund ville annat och fick sista ordet. I och med det hakar Lidköpingslaget på i toppen av elitserien. Nästa match är borta mot nykomlingen AIK på fredag.

LÄS MER: Här är allt om Villas SM-guld – se firandet, fansen och eftersnacket