Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill ta bort symbol för religiös, politisk islamism från våra skolor

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

I kväll kommer frågan om slöjförbud på bordet i Falköping. Ganska snart kommer samma fråga upp i fler kommuner. Här redogör Sverigedemokraterna för sin syn på varför ett slöjförbud bör genomföras.

I dagarna avgörs i Kommunfullmäktige i Falköping (och så småningom i Skövde och Tibro) om vi skall ha ett slöjförbud i kommunala skolor eller inte.

Liknande SD motion röstades genom i Skurup, med hjälp av kloka moderater och Skurupspartiet. Grattis till Skurups kommun.

Den muslimska slöjan är nämligen inte vilket plagg som helst.

- Slöjan är en stark symbol för religiös politisk islamism. När en kvinna bär slöja signalerar hon, att hon är en kysk ärbar kvinna som bevarar hedern i familjen. Om hon tar av den förlorar hon helt enkelt sin kyskhet, heder.

- Slöjan är symbol för religiös underkastelse. Som påtvingar uppdelning mellan kvinnor och män. Som diskriminerar kvinnan.

Hundratusentals kvinnor i muslimska länder protesterar mot slöjtvång. De riskerar hård bestraffning med piskrapp eller fängelse.

Religiösa symboler medverkar till att man förstärker den könsapartheid som redan finns. Vi måste stå för ett jämställt samhälle där alla har lika värde.

Varför skall vi tillåta flickor och kvinnor att bära de här symbolerna i skolorna?

Vi vill införa slöjförbud i våra skolor för att:

- Vi står för jämställdhet mellan kvinnor och män, flickor och pojkar. Ingen skall diskrimineras.

- Vi står för den sekulära skola, där religiösa symboler är förbjudna.

- Vi står för att alla barn skall få vara barn. Flickor skall inte bli sexuella objekt.

- Vi står för ”Invandrartjejers lika rättigheter” som Fadime Sahindal (kurdisk kvinna som dödades i ett hedersrelaterat mord i Uppsala) brukade säga.

Det är bra att veta, att för en gång skull, kan vi ta hjälp av EU. Det är nämligen så att EU-domstolen 2017 har slagit fast att förbud mot huvudduk/slöja inte strider mot religionsfriheten.

Vi hoppas att andra partier röstar också för jämställdhet, för sekulär skola och för att barn skall kunna få vara barn.

Från SD fullmäktige grupp i Falköping genom Milada Wurm

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel