Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill att beslutet om att inte ingå i Global Geoparks ändras

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Tack för den hisnande tidsresan genom miljoner år som format vår bygd och våra unika platåberg. Det var en berikande kväll. Här lyftes uråldriga kvaliteter och visades på möjligheten att ingå i en av UNESCOS 26 Global Geoparks i världen och den första i Sverige.

Det skulle innebära en ny status för Tidaholm som boende- och besökskommun. Det är stort. Det skulle påverka värdet på våra hus och vår mark, vår identitet och vår besöksnäring. Tio kommuner ingår i det tänkta området. Nio kommuner har tackat ja. Tidaholm med sina fyra platåberg har tackat nej. Inträdesbiljetten på 20 000 kr var för dyr tyckte en då enig kultur- och fritidsnämnd.

Inställningen verkade ändras under kvällen. Lokalen i Sparbanken var fylld till sista plats. Många boende, markägare, förtroendevalda och kunniga, historieintresserade kommuninvånare fanns där. Vi såg alla vad ett kommunalt engagemang här skulle betyda för landsbygdsutveckling och besöksnäring. Vilket lyft för byalag, hembygds- och samhällsföreningar i platåbergens närhet.

Socialdemokratins företrädare kunde tyvärr räknas på ena handens lillfinger. Tack vare en motion från Miljöpartiet som också undertecknats av samtliga borgerliga partier kommer frågan att få ny politisk behandling. Moderaterna tycker att det här är en fråga som är alldeles för stor för kortsiktigt politiskt prestigetänkande.

Så gräv inte skyttegravar. Håll inte ställningar till varje pris. Tänk till. Tänk ursprung. Tänk stolthet. Tänk framtid.

Moderaterna i Tidaholm