Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi skaraborgare kräver bättre tillgänglighet!

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Betydelsen av en jämlik och tillgänglig vård kan inte överskattas. För oss socialdemokrater i Skaraborg är det en självklarhet att det inte är din plånbok eller bostadsort som ska avgöra din tillgång till en högkvalitativ sjukvård. Det är viktigt att vi förtroendevalda som företräder kommuner som ligger utanför Göteborgsregionen i alla sammanhang lyfter fram betydelsen av en jämlik och tillgänglig vård i hela landet!

Det ska inte spela någon roll om det är Tidaholm, Gullspång, Essunga eller Hjo som du kallar ”hemma”: om du är i behov av vård ska den vara tillgänglig.

Därför kräver vi socialdemokrater att tillgängligheten till första besök och behandling/operation ska bli bättre för skaraborgarna!

Primärvården ska stå för den första kontakten och i många fall också kunna lösa de problem patienter söker för. Om det finns behov av vård på en högre specialiserad nivå ska detta skötas sömlöst och utan onödig väntetid.

Tyvärr ser det inte ut så på alla håll idag. Åmål stod under en period helt utan vårdcentral på grund av att driften skötts av vad som visat sig vara en oseriös huvudman. Den fria etableringsrätten har inneburit att privata utförare har öppnat verksamheter inom befolkningstäta och förmögna områden. De har dragit resurser ifrån Närhälsan gemensamma pengar vilket i första hand missgynnar regionens mer glesbefolkade delar. Detta duger inte och måste åtgärdas för att leva upp till en vård som är jämlik på riktigt!

Vi socialdemokrater prioriterar Skaraborgs sjukvård och vår egen personal – inte marknaden.

Anna-Karin Skatt (S)

Zelal-Sara Yesildeniz (S)

Mattias Ezelius (S)

verksamma i Region Västra Götaland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel