I fjol stannade Idol-tåget i Skövde och tusentals köade för att visa upp sina talanger. Vi var på plats och sände live från kön, vår reporter Julia Jonsson maratonsände i över sju timmar innan hon själv tog steget inför juryn.

Läs mer:

Nu är det alltså dags för Jönköping att möta Idol-juryn, och massor av skaraborgare kommer att vara på plats för att charma brallorna av juryn. Eller vad de nu bär.

Vi är givetvis på plats också, återigen är det Julia Jonsson som följer talangernas väntan i kön.

— Det ska bli jättekul. Jag är supertaggad. Det ska bli roligt att träffa alla talangfulla människor från Jönköping, men jag tror även att folk utifrån kommer att söka sig hit, säger Julia.

Du bevakade "Idol" förra året, hur var det?

— Jag är en sån "Idol"-nörd, jag har kollat på det sedan starten 2004. Så att få göra en sådan grej och att "Idol" kom till min hemstad var stort. Det var jätteroligt att få träffa alla. Men det var väl lite blandat samtidigt, för jag trodde att det var som man ser på tv, men det var inte riktigt så.

Du passade även på att söka själv det året, ska du göra det i år igen?

— Nä, faktiskt inte. Nu känner jag att jag har gjort det. Det var en superrolig grej, och väldigt roligt att göra det i samband med att jag pratade med folk i kön, så att jag inte hann bli nervös själv.

Följ Julias livesändning här.

Läs även:

Läs även:

Läs även:

Läs även: