Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi fortsätter att lägga ut mat"

Fallet med hunden Julia, som är på rymmen någonstans i Skaraborg, har verkligen engagerat. – I lördags kom det bland annat in uppgifter om att hunden kunde ha sett vid Rånna utanför Skövde, men jag är lite tveksam, säger adoptivmatte Johanna Hökerud Pantzar.

Det hade då gått ganska kort tid sedan observationerna i Åsarp och om hon skulle tagit sig så långt måste Julia ha avverkat 1,5 mil per dag under fyra dygn.

– Med tanke på hur mager hon är låter det tveksamt, men vi kommer att fortsätta lägga ut mat utanför Falköping. Där har vi också placerat ut en kamera, men än så länge har Julia inte fastnat på bild, fortsätter Johanna.

Hon uppmanar dock alla i området att hålla ögonen öppna.

Rymde i juli

Hunden Julia har varit på villovägar sedan mitten av juli och sedan dess har Johanna lagt många timmar på att försöka hitta henne. Johanna säger att tipsen strömmade in den första månaden.

– Ibland fick vi tips flera gånger om dagen och det verkar som hon rör sig cirka fyra mil i veckan. Men när hon rymde var det ljust och sommar, observationerna har gjorts mer sällan nu, konstaterar matte.

En blandras

Gatuhunden är en blandras och påminner om en mindre Rhodesian ridgeback. Hon fångades in i Rumänien innan hon kom till Sverige, där hon adopterades av Johanna Hökerud Pantzar. Teorin är att Julia inte levt med människor innan och att det är förklaringen till att hon är så skygg.

Hunden hade bara varit två dagar i Tollered innan hon lyckades hoppa över staketet.

Läs har du sett den här hunden?