Gärningsmännen har även sökt igenom ladugården, bryggeriet och en del andra lokaler på Olof - Persgården utanför Falköping.

– De har transporterat bort stöldgodset i en skottkärra som stod vid huset, de måste ha passerat strax utanför mitt sovrumsfönster. Min uppfattning är att de aldrig kört ner hit med någon bil, utan låtit den stå kvar på vägen, konstaterar Jonas.

Bland bytet finns blocknycklar, lednycklar vinkelslipar, motorsågar, skruvdragare, en bärbar svets, en kapsåg och mycket annat. Däremot har de lämnat lite större och dyrare föremål.

– Åkgräsklippare och flera dunkar med diesel ratades, berättar lantbrukaren.

Inbrottet upptäcktes när granne kom över vid 06.30 på lördagsmorgonen och berättade att de också drabbats.

– Jag tittade då över byggnaderna gården och upptäckte ganska snabbt att även min verkstad haft påhälsning. Även grannen hade blivit av med stora mängder verktyg.

Sammanlagt talade de första rapporterna om fyra gårdar i Gökhem, två villor i Ardala och en villa på Solkullegatan i Tidaholm. Senare kom också det om att tjuvar slagit till mot en villa i Stenstorp, där de tog sig in och genomsökte huset och teknikerna är ute under måndagen.

Vid villainbrotten blev bytet i första hand smycken, på gårdarna tycks de har varit på jakt efter verktyg. I Gökhem är polisen ganska övertygad om att det rör sig om samma gärningsmän. Gästgivargården, Olof Persgården, Holöja samt Landbogården har fått objudna gäster under natten. Enligt polisen rör det sig om inbrott i uthus, garage, verkstad och maskinhall.

– Jag hörde också om en gård utanför Vara, där de ska ha kommit över stöldgods för hundratusentals kronor, menar Jonas Fredriksson.

I bostaden finns också hundar, men inte heller de har reagerat över det ovälkomna besöket på gården.

– Det känns lite olustigt, men vi får hoppas på att det löser sig.

Strax efter midnatt på söndagsnatten slog gärningsmän till mot en pizzeria på Göteborgsvägen i Falköping. De krossade ett fönster till baksidan av lokalen och bytet blev en ipad, en laptop och kontanter. Det är inte första gången företaget haft påhälsning av tjuvar.

Även en livsmedelsbutik på Dotorpsgatan i samma kommun drabbades och här blev bytet 220 kilo ris och frysta kycklingvingar.

Redan i fredags varnade Tony Johansson på polisen för att inbrotten brukar öka kraftigt under allhelgonahelgen. Folk reser bort och det upptäcker ofta de internationella ligor som ständigt ökar sin verksamhet i landet.

– Det känns inte roligt att behöva få rätt, men det har varit en stökig helg överhuvudtaget. I Skaraborg togs fyra drograttfyllerister och den siffran för landet är 259 personer, konstaterar Tony Johansson.

Förra helgen var antalet inbrott i villor och lägenheter 129 och den här helgen har man noterat 198 i Sverige.

Läs vad vi skrev före helgen:

Så skrev vi om inbrotten i helgen:

Läs inbrott kan höra ihop: