Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västtrafik storsatsar: 10 miljoner biljettkontroller om året

Idag gör Västtrafik 2,5 miljoner biljettkontroller varje år. Detta ska nu fyrdubblas till 10 miljoner kontroller om året, berättar Västtrafik i ett pressmeddelande.

Västtrafik storsatsar i och med ett nytt avtal med ISS, som nu ska utföra biljettkontrollerna. Satsningen görs för att motverka fuskåkning.

– Det är ett efterlängtat besked som ger oss rätt förutsättningar att minska fuskåkningen. Nu inväntar vi överklagansperioden innan vi kan sätta igång. Vi är övertygade om att fler synliga kontrollanter motverkar fuskåkning, precis på samma sätt som fartkameror motverkar fortkörning på vägarna, säger Västtrafiks styrelseordförande Peter Hermansson (M) i ett pressmeddelande.

Först är det alltså en överklagansperiod, men om ingen överklagan sker kommer projektet att påbörjas snarast. Inom det femåriga avtalet finns det rum för både en förlängning på två år och en utökning på upp till 15,5 miljoner biljettkontroller årligen.

De nya kontrollerna kommer att utföras i hela regionen, men främst i Göteborg där fuskåkandet är som störst.