Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västtrafik inför ensamåkning i anropsstyrd trafik

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

För att minska smittspridningen och öka tryggheten för resenärerna inför Västtrafik ensamåkning i sin anropsstyrda trafik. Det gäller resenärer som beställer färdtjänst, sjukresor, anropsstyrd linjetrafik, närtrafik eller flextrafik.

För att skydda resenärer och förare har så kallad ensamåkning införts i den anropsstyrda trafiken av Västtrafik. Det innebär att resenärerna beställer sin resa som vanligt men reser ensam i fordonet. Detta gäller resor med färdtjänst, sjukresor, anropsstyrd linjetrafik, närtrafik och flextrafik som utförs med personbilar.

– Man ska känna sig trygg när man reser med oss, både som resenär och förare. Att minska antalet resenärer i varje fordon är nödvändigt, inte minst för de som reser med färdtjänst och sjukresor där många tillhör riskgruppen. Den här typen av resor spelar en viktig roll i många människors vardag och måste därför fortsätta fungera, säger Åsa Björk, kommunikationsansvarig, anropsstyrd trafik.

Västtrafik följer kontinuerligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för kollektivtrafiken och har sedan tidigare anpassat sin verksamhet på flera sätt för att minska smittspridning.

Ensamåkning innebär fortfarande att resenärer kan resa i sällskap med ledsagare eller medresenär, men endast i baksätet. Sedan en tid tillbaka är det nämligen inte tillåtet att resa i fordonens framsäten. Detta för att minska den oro som många förare känner.

Förändringen har redan trätt i kraft och gäller tills vidare. Dag- och omsorgsresor och skolresor påverkas inte av detta besked.