Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västergötland hakar på SvFF – flyttar seriestarten

Ingen fotboll alls i april. Det blev beskedet som VFF gav till alla klubbar som inte tillhör division 1 och uppåt under tisdagen. Förbundet förlängde nämligen förbudet mot träningsmatcher till maj och senarelade seriestarten på sina serier.

Igår måndag meddelade svenska fotbollsförbundet att de konstruerat en plan för när de lägsta förbundsserierna, herrarnas division 2 och 3 och damernas division 1, skulle kunna starta om de nuvarande restriktionerna fortfarande ligger kvar om två veckor.

Då framkom det att serierna i så fall kan starta tidigast i mitten av maj och föga förvånande har nu Västergötlands fotbollsförbund också tvingats flytta seriestarten för sina serier. Under tisdagen meddelande förbundet nämligen dels att träningsmatcher förbjuds fram till och med 30 april och dels att serierna kan starta tidigast 13 maj.

Så för den som gillar att gå och se sitt lokala kvarterslag spela fotboll blir det nu minst en månads väntan innan det sparkar igång, om det ens går att spela då. Exakt när serierna skulle kunna starta om det inte blir start i mitten av maj är ännu inte klart utan bestäms i så fall mot slutet av april.