Lars Wallin tillbringade loven i Skövde hos sin mormor och morfar.

– Jag har faktiskt en mycket god relation till staden. Min mamma kommer därifrån och därför känns det extra bra att få komma tillbaka, säger Lars.

Det som lockat honom till Knistad är förstås fest- och bröllopsmässan den 10 februari, där han bland annat kommer att presentera sin smyckeskollektion tillsammans med det lokala företaget Er Guldsmed.

– Jag har märkt att bröllop ofta väcker mycket känslor och på större mässor brukar publiken dra sig till just den avdelningen. Dels har vi de som ska gifta sig och vill hitta sin drömklänning och dels de som redan har gift sig och drömmer tillbaka, konstaterar Wallin.

Vigslar är dessutom något han får beställningar till från alla håll i landet.

– Därför tycker jag att det är extra roligt att komma ut på det här sättet, att diskutera med och möta folk utanför Stockholm, säger han.

Hur går det då till när han skapar en klänning? Hur resonerar han?

– Först och främst låter jag mig inspireras av den som ska bära plagget, allt från personlighet till kroppsform. Dessutom brukar jag alltid försöka lägga till någon överraskande detalj som väcker uppmärksamhet. Man får också vara lite av en psykolog i det här arbetet, fortsätter Wallin.

Du har designat klänningar till prinsessorna Victoria och Madeleine till Nobelfesterna. Hur funderar du i det läget?

– Kungligheter är alltid väldigt påpassade och bilderna kommer att vara många under ett sådant arrangemang.Här blir också kläderna lite av ett arbetsredskap och många ser plaggen som den magiska kryddan på festen. Andra drömmer sig bort till en annan värld, menar Lars.

Wallin har också noterat en ny trend på det här området och det är att även politiker insett att det är viktigt att satsa på klädseln.

– Det är bra om man vi skapa uppmärksamhet och utrymme. Det senaste exemplet är väl Alice Bah Kuhnkes pappersklänning, där lyckades hon tveklöst hamna i centrum. Det är så kallad power dressing och hon fick dessutom ut budskapet om miljöförstöring andra frågor av den typen.

Han tycker också att det är roligt att allt fler väljer att anlita svenska designers.

Wallin har vid många tillfällen även gjort kläderna till artister och programledare i den svenska Melodifestivalen och Eurovisionfinalerna.

– Jag gjorde kläderna till Petra Mede när Europafinalen hölls i Sverige och då hade vi 250 miljoner tittare, så visst är det ett bra sätt att nå ut.

Lars Wallin gjorde även klänningen till Carola när hon vann med Skövdekompositören Thomas G:sons låt "Evighet" 2006, Robert Wells Sofia Källgren och Anne-Lie Rydé finns också med på listan över artister han klätt.

Designern har också skapat två serier porslin med företaget Fyrklövern, den ena var en hyllning till kronprinsessans 40-årsjubileum. Det har också blivit make up-serier, en sängkollektion, underkläder, skinnkläder och så det oväntade Florapaketet.

– Det var det första med en relief och det var många turer innan vi fick det att fungera i massproduktion. Ett tag trodde jag inte ens att det skulle bli av, men de gillade idén.

Det slutliga programmet är inte helt färdigt, men Lars Wallin utesluter inte någon överraskning på scenen. Med designers vet man aldrig.