Monteverdi, Bach och Vivaldi. Verk av de gamla mästarna ska framföras under Sinnenas festival, Valle baroque. Tillställningen får besök av folkmusiker, tidstypiska instrument och fika på brittiskt vis.

Det är roligt att det växer, att det blir saker runtomkring. Jag hoppas att folk sluter upp och slår sig ner och lyssnar på fantastisk musik, säger Annika Lagerquist, som är organist i Svenska kyrkan i Falköping.

Till festivalen kommer Pierre Hantaï tillsammans med Aapo Häkkinen och Helsinki baroque orchestra. Pierre Hantaï anses vara en av världens absolut främsta cembalister.

Det är en sådan upplevelse, det är unikt att sådana duktiga musiker kommer hit. Det är inte varje år man får chansen att höra sådan musik, säger Annika Lagerquist.

Festivalen invigs under torsdagen i Varnhems klosterkyrka och fortsätter sedan med programpunkter i S:t Olofs kyrka, på Vilhelmsro och i Skara domkyrka innan allt avslutas i Varnhem igen.

Göteborg baroque står bakom programmet och framför själva flera konserter. Festivalen pågår mellan 12-16 augusti och det finns både festivalpass och enkelbiljetter.