Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför frågade ingen om Varola skola innan beslutet?

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Läser att barn och utbildningsnämden vill ge vill sektorschef Katarina Lindberg uppdraget att utreda hur vi föräldrar ställer oss till att låta våra barn gå i Värsås skola istället för Svärtagårdsskolan. Vi föräldrar som aldrig fått säga något om någonting i denna skolnedläggningsprocess  tidigare.

Dessutom skall hon vara klar med svaret innan 8 april då det skall hinna beredas barn och utbildningnämndens arbetsutskott.

Samma organisation som med pokeransikte har spelat med i politikernas rävspel kring Varola skola, skall nu snabbt ta fram denna märkliga utredning.

Eftersom vi föräldrar blivit vilseledda tidigare av de iblandade personerna har vi inte något större förtroende för tjänstemännen i denna organisation då barnperspektivet tydligt saknats i tidigare hantering av frågan.

Om nu politikerna frågat oss innan beslutet om nedläggning vad vi skulle önska för skolplacering, så hade detta sedan länge varit utklarat.

Politikerna och tjänstemännen har från början ignorerat dialogvägen för att hitta den bästa lösningen.

Det framgår även att man velat utreda detta tidigare om att Värsås skulle kunna vara ett alternativ.

Detta visar "Skövde-andan" från sin sämsta sida där en stark dominant person i barn och utbildningsnämden kör över alla andra åsikter och invändningar som eventuellt finns hos de övriga. På detta sätt tycker alla samma sak ovsett partitillhörighet och man gör fel från början.

Den förra 1:e vice ordföranden i barn och utbildningsnämnden var tydlig i den så kallade "medborgardialogen" där föräldrarna fick beskedet om nedläggningen att hans beslut var det bästa för våra barn. Har man den inställningen behöver man tydligen aldrig fråga någon annan än sig själv.

Detta liknar mer en omyndigförklaring av vår föräldraroll att bedöma vad som är bäst för våra egna barn.

Karl-Gertrud

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel