Alicia Jern, för vissa ett bekant ansiktet från Idol 2019, studerar till vardags vid musikgymnasiet Academy of music and business i Vara. Hennes bidrag i P4 Nästa skrevs tillsammans med klasskompisarna Anthon Axelsson och Edvard Sandquist och lyckades ta sig hela vägen till Skaraborgsfinalen i den lokala musiktävling som avgjordes i veckan, men det blev en jämn kamp om pokalen.

– Det var ett mycket starkt startfält i år och det skiljde bara en poäng mellan topplatserna, säger Anders Jernquist, juryns ordförande.

I finalen tävlade fem olika bidrag om att få representera P4 Skaraborg i riksfinalen och intresset för tävlingen tycks växa då det i år slutade med röstningsrekord på totalt 3283 stycken lyssnarröster.

Men den låt som föll lyssnarna bäst i smaken var ändå Alicias poppiga bidrag "Friendzone".

– Jag trodde aldrig att det skulle hända, att få stå här med en sådan fin glaspokal. Jag är så glad över vinsten, säger 17-åriga Alicia.

Nu återstår att se vilka finalister som får tävla i riksfinalen i september. Av de totalt 24 bidrag som vunnit någon av landets lokala P4-kanalers tävlingar utser juryn åtta finalister.