Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alicias popdänga ska representera Skaraborg i musiktävlingen

Det blev en jämn final i årets upplaga av P4 Nästa Skaraborg, men när rösterna var räknade stod det klart att 17-åriga Alicia Jern och hennes bidrag "Friendzone" var den låt som gick hem hos lyssnarna. – Jag trodde aldrig att det skulle hända, säger Vara-tjejen som nu hoppas på riksfinalen i september.

Alicia Jern, för vissa ett bekant ansiktet från Idol 2019, studerar till vardags vid musikgymnasiet Academy of music and business i Vara. Hennes bidrag i P4 Nästa skrevs tillsammans med klasskompisarna Anthon Axelsson och Edvard Sandquist och lyckades ta sig hela vägen till Skaraborgsfinalen i den lokala musiktävling som avgjordes i veckan, men det blev en jämn kamp om pokalen.

– Det var ett mycket starkt startfält i år och det skiljde bara en poäng mellan topplatserna, säger Anders Jernquist, juryns ordförande.

I finalen tävlade fem olika bidrag om att få representera P4 Skaraborg i riksfinalen och intresset för tävlingen tycks växa då det i år slutade med röstningsrekord på totalt 3283 stycken lyssnarröster.

Men den låt som föll lyssnarna bäst i smaken var ändå Alicias poppiga bidrag "Friendzone".

– Jag trodde aldrig att det skulle hända, att få stå här med en sådan fin glaspokal. Jag är så glad över vinsten, säger 17-åriga Alicia.

Nu återstår att se vilka finalister som får tävla i riksfinalen i september. Av de totalt 24 bidrag som vunnit någon av landets lokala P4-kanalers tävlingar utser juryn åtta finalister.