Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vallehelg med något för alla

Årets samlingsutställning kommer att äga rum på Ryttaregården i Varnhem. Där kommer alla deltagare från årets utställning att finnas representerade. På Ryttaregården kan besökarna dessutom ta del av kartor, broschyrer, svar på enklare frågor samt tips på besöksmål i området runt Varnhem.

– Det är perfekt att börja sin Vallehelg på Ryttaregården. I årets program är det ett trettiotal utställare som ingår. Årets Vallehelg kommer att erbjuda någonting för alla, säger Johan Frick, kulturutvecklare i Skara kommun i ett pressmeddelande.

Redan på fredagen den 10 maj smygstartar Vallehelgen med en trubadurkväll på Mellomgårdens café- och gårdsbutik i Norra Lundby. Trion Desperados, består av avFernando Álvarez, Mauricio Contreras och Ricardo Ausín.

– Det kommer att bli en fartfylld kväll där bandet kommer ta med publiken på en musikalisk resa genom Latinamerika och Spanien, fortsätter Johan.

På Mellomgården kommer en ensemble från Charlies Teater att framföra barnföreställningen Wendy- resan till landet Ingenstans. Här får publiken följa med med Wendy Darling och Peter Pan på äventyr i denna nya tappning av den klassiska sagan om pojken som inte vill växa upp. Föreställningarna spelas både lördag och söndag.

– Precis som utlovat så erbjuder årets Vallehelg verkligen någonting för alla. Detta är en föreställning som både vuxna och barn kan njuta av, säger Johan i pressmeddelandet.

I ett förutvarande magasin på Remningstorp finns skogsmuseet. Här finns det mesta som rör skogsbrukets historia. Bland annat motorsågar från 1940-talet och fram till idag. En av de tyngre varianterna väger 12 kg. Men förutom motorsågar finns också kottstegar, barkspadar, stocksvansar samt vagnar och slädar för att dra timmer med häst och redskap för att plantera skog. Museet har drivits av Norra Billingens hembygdsförening sedan tre år tillbaka.

– Helgen kunde inte komma lägligare. Nu blommar körsbärsblommorna som allra vackrast i Valle. Naturen i kombination med konsten kommer att göra helgen magisk. Jag tycker definitivt att man ska ta sig en tur till Valle i helgen, avslutar Johan.