Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valborgsfirandena ställs in i Skövde

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Det blir en valborg utan stora valborgsfiranden i Skövde. I år har valborgsfirandena ställs in runtom i Skövde, såväl vid Sjötorpssjön i Skultorp, Aspö gård och Skogsrokyrkan i Södra Ryd.

Lions i Skultorp brukar ha valborgseld vid Sjötorpssjön varje år, utgår från att det är inställt men kan ändå ställa frågan

En av de större valborgsfirandena brukar hållas vid Sjötorpssjön i Skultorp, där det hållits firande i många år av Lions club Skultorp. Där blir det ingen valborgseld eller andra aktiviteter i år. Lions tog beslutet för cirka en månad sedan, för att minska smittrisken och med hänvisning till förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer.

– Alla våra aktiviteter är inställda, vi har inga möten eller månadsmöten heller, säger Uno Hufvudsson från Lions club Skultorp.

Något beslut har inte tagits om nästa år, men man hoppas kunna fortsätta traditionen nästa år.

– Om inget oförutsett händer, säger Uno Hufvudsson.

Även valborgsfirandena vid Aspö gård, Skogsrokyrkan i Södra Ryd, Sjöhaga utanför Lerdala, Odensåker och Värsås missionskyrka är inställda.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring valborg är att undvika fester och att bilda folksamlingar för att minska spridningen av coronaviruset och sjukdomen covid-19. Myndigheten konstaterar att det blir en annorlunda valborg i år och uppmanar till att hålla avstånd till andra människor även utomhus. Att ha större bjudningar bedömer de som olämpligt även om de hålls i hemmet och utomhus.