Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utgivaren svarar direkt

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Vi har naturligtvis fört diskussionen om svårigheten att verkligen lova väljarna insatser innan man vet hur mandaten fördelas – men politikerna kan i alla fall upplysa om huruvida varje fråga som ställs är något de vill jobba för eller inte alls prioriterar.

Utöver att svara ja eller nej på läsarnas frågor har politikerna som svarar i #kandulova också ett fritextfält till sitt förfogande, där de kan fördjupa och nyansera sina svar.

Grundtanken med #kandulova är att lägga makten över frågan i väljarnas händer. Genom att, så att säga, tvinga politikerna att svara ja eller nej hoppas vi undvika det som brukar kallas politikersvar – som många väljare brukar uppfatta som otydligt och lite frustrerande. Det brukar sägas att det saknas raka svar i valrörelsen och det här är vårt sätt att både förstärka dialogen mellan medborgare och politiker och samtidigt i möjligaste mån klargöra vad politikerna vill i väljarnas egna hjärtefrågor.

Patricia Svensson

Stf ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel