Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Supervärvning klar för Falköping

Falköping Blue Riders har rott hem en riktig klassvärvning. Adam Thilander byter allsvenskan mot division 3. – Det ska bli hur kul som helst, säger 20-åringen på klubbens hemsida.

Hockeybloggaren Mr. Madhawk var först med att berätta nyheten, som på fredagseftermiddagen bekräftades av Blue Riders.

Backen Adam Thilander är fostrad i Skövde IK och spelade sin juniorhockey i Skellefteå AIK. Thilander har också spelat flera landskamper för de svenska juniorlandslagen, bland annat ett J18-VM 2016. Inför den här säsongen lämnade backen North Bay Battalion i kanadensiska OHL för att återvända till Sverige.

Han hamnade i Uppsalalaget Almtuna i allsvenskan där han gjort 6 poäng (2+4) på 13 matcher. Men i början av veckan valde Adam Thilander att lämna Almtuna.

– Jag valde att bryta mitt kontrakt i Almtuna av familjeskäl. Jag kände att jag ville flytta hemåt och då passar spel i Falköping alldeles utmärkt, säger Adam på Blue Riders hemsida.

I Falköpingslaget återförenas han med pappa Fredrik som är tränare och storebror Victor som spelar där.

Adam Thilander får tröjnummer 28 och väntas göra debut borta mot Sörhaga/Alingsås på söndag.

LÄS MER: Amerikanen trivs i Blue Riders: ”Älskar att vara här”