Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unik road trip avslutas på torget

Den 28 juli fylls Hertig Johans torg av 50 noga utvalda bilar. – Det är en väldigt hög klass på de här bilarna, säger Simon Abelsson, ordförande i ARN racing.

Idag, onsdag, skulle ARN racing haft en bilträff på Hertig Johans torg. På grund av sjukdom var de däremot tvungna att ställa in. Nu laddar de istället för nästa stora event, som äger rum den 28 juli på samma plats.

– Det är evenemanget Modified run, där man åker på en road trip med start i Malmö och sen avslutar här i Skövde, säger Simon Abelsson, ordförande i ARN racing, som ansvarar för målgången.

Det är andra året som Modified run anordnas. Förra året hade de en checkpoint i Skara och det var då ARN racing fick kontakt med arrangörerna. Från och med klockan 16:00 på lördagen den 28 juli förväntas de första bilarna rulla in på torget, exakt när alla är på plats är däremot svårt att säga. Klart är att samtliga 50 bilar som deltar är något utöver det vanliga.

– Det är en väldigt hård konkurrens bland bilarna som får köra. De är handplockade av en jury och det är väldigt många fina och kända bilbyggen. Det är nya, dyra bilar som håller väldigt hög klass, säger Simon.

Gemensamt för bilarna är att de ska vara ombyggda. Enligt Simon är detta första gången som så många bilar av denna sort tar plats på torget.

– Det har aldrig hänt i Skövde. Det har varit stora veteranträffar, men i sin klass är det här nog den största.

Han är mycket nöjd över att målgången ska ske just i Skövde.

– Det känns jätteroligt att vi har fått förtroendet att ordna målgången, och att det blir mitt i centrum, säger Simon Abelsson, ordförande i ARN racing.