Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unge backen lämnar Skövde IK: "Inte kommit rätt med spelet"

Oskar Ahokas, 21, kom till Skövde IK inför den här säsongen. Nu står det klart att backen lämnar klubben med omedelbar verkan. – Skövde IK har valt att avsluta samarbetet och avbryta kontraktet, efter önskemål från Oskar själv, skriver Skövde IK på sin hemsida.

Efter bara en halv säsong i Skövde IK-tröjan väljer backen Oskar Ahokas nu att lämna klubben. Brist på motivation ska vara en av faktorerna som lett fram till beslutet.

– Oskar har under en tid känt att han inte kommit till sin rätt med spelet, och att motivationen inte varit på den nivån som krävs för en fortsatt satsning i SIK, skriver Skövde IK på sin hemsida.

Ahokas, som spelade både J18- och J20-hockey i Skövde IK, återvände till klubben inför den här säsongen. Detta efter att han fått sitt stora genombrott i moderklubben HC Lidköping.

– På sikt är detta en toppback i hockeyettan, sade Johan Hellström, tränare i Skövde IK, om nyförvärvet till SN-sporten i somras.

21-åringen gjorde 20 matcher och tre poäng (2+1) under hösten men väljer alltså nu att lämna SIK.

– Klubben vill inte hindra Oskar, utan önskar honom lycka till i framtiden med sin fortsatta hockeykarriär, skriver klubben på sin hemsida.

LÄS MER: Back segerskytt i sudden för Skövde IK