Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets viktigaste för unga företagare

Nu har UF-mässan i Skövde öppnat med rekordstort antal utställare. – Det här är den största och viktigaste händelsen på året, säger Marcus Särkijärvi på UF Skaraborg.

UF-Mässan – Entreprenörskap på riktigt – är Ung Företagsamhet Skaraborgs regionala mässa för UF-företagande och hålls på Arena Skövde. Här får alla som driver UF-företag i Skaraborg möjlighet att ställa ut, visa upp och sälja sina varor eller tjänster. Mässan har tidigare år besökts av mer än 4 000 skaraborgare.

– Vi har förberett det mässan sedan i juni, och det är den största händelsen på året, säger Marcus Särkijärvi, som är regionchef på Ung Företagsamhet Skaraborg.

– Årets mässa är den största någonsin, med 173 deltagande UF-företag. Jag är också imponerad över den stöttning vi får från Skövde och från näringslivet i Skaraborg. Bland annat har vi 70 personer från kommunal förvaltning, företag och organisationer i hela Skaraborg som arbetar ideellt i juryn.

Tävlingarna är Årets affärsplan, Årets vara, Årets tjänst, Årets hantverkare, Årets innovation, Årets UF-företag, Årets monter, Årets säljare (individuell tävling), Årets årsredovisning (utses bland förra året UF-företag), Årets kooperativa företag, Årets hållbara företag, Årets grafiska profil samt den nya tävlingen Årets Samhällsentreprenör.

Flera av tävlingarna är nationella tävlingar där en vinst innebär en biljett till SM i Ung Företagsamhet i Stockholm 6-7 maj.

I en av montrarna håller Emma Eliasson och Alva Gabrielsson stolt upp en check på 1500 kronor.

– Vi har vunnit pris för Årets affärsplan och säljer begagnade kläder åt privatpersoner via nätet. Vi får 60 procent av beloppet och säljaren får 40. Hittills har vi fått in ungefär 3000 kronor, säger Emma och Alva som är två av medlemmarna i Sustain Sweden UF från Ållebergsgymnasiet i Falköping.

Tack vare det rekordstora deltagarantalet kan 2019 års mässa erbjuda utställare inom mode och design, hus och hem, skönhet och hälsa, kultur, sport och samhällsengagemang. Här finns också ett rekryteringstorg där företag och organisationer som söker arbetskraft har möjlighet att ställa ut och möta sina framtida medarbetare.

Det blir också föreläsningar, bland annat med den prisbelönta grundskoleläraren och influencern Magister Nordström.

Fotografen, egenföretagaren och UF-alumnen Julia Jonsson från Tidaholm kommer också att föreläsa och det blir frukostmöte för partners och UF-lärare och skattjakt från Hidden Logic.

Se fler bilder i bildspelet nedan: