Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

UFO-entusiasten föreläser på högskolan

Onsdagen den 22 januari kommer Clas Svahn till vårens första populärvetenskapliga café på Högskolan i Skövde, berättar Högskolan i ett pressmeddelande.

Clas Svahn är ordförande för stiftelsen Archives for the unexplained (AFU), världens största arkiv om ”det okända”, och till vardags journalist på Dagens Nyheter i Stockholm.

– Jag kommer att berätta vad som döljer sig bakom dörrarna till AFU och hur det kommer sig att världens alla mysterier hamnar där. Dessutom ska jag berätta om några av de mest spännande händelserna i Skaraborg som rör oidentifierade flygande föremål, ufo.

Clas Svahn är också vice ordförande och internationellt ansvarig i Riksorganisationen UFO-Sverige som ska arbeta objektivt och utan förutfattade meningar när det gäller ufofrågan, och beskriver sig som "inte skeptiskt förnekande men inte heller okritiskt troende".

– Jag och mina kollegor vill mycket hellre veta än att tro och vid min föreläsning i Skövde kommer jag att ta upp båda sådant som vi har lyckats hitta en förklaring på och genuint gåtfulla händelser. Jag kommer särskilt att fokusera på de märkliga spökraketerna som sedan 1946 har observerats över Sverige och som till synes oförklarligt störtat – och spårlöst försvunnit – i sjöar runt om i landet, säger Svahn i pressmeddelandet.

Under föreläsningen ska han också berätta vad som döljer sig bakom dörrarna till AFU och som står på de tre kilometer med hyllor som finns på arkivet. Han ska också redogöra för några av de mest spännande ufohändelserna i Skaraborg.