Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två personer fick blodförgiftning på Santa Monica-kliniken

Två personer fick akut uppsöka vård med blodförgiftning efter att ha fått behandling på Santa Monica holistiskt rehabiliteringscenter i Falköping. Händelserna är anmälda till Ivo som nu gör en tillsyn av Santa Monica-kliniken.

Två personer har under januari i år sökt vård på Skaraborgs sjukhus efter att ha fått behandling på Santa Monica holistiskt rehabiliteringscenter i Falköping.

Båda patienterna fick feber och frossa efter att ha fått intravenös tillförsel på Falköpingskliniken, varpå de uppsökte Skaraborgs sjukhus samma dag där de blev inlagda. I båda fallen drabbades personerna av blodförgiftning.

– De två patienterna drabbades av sepsis vilket är ett allvarligt tillstånd, skriver Kajsa Holm på Ivo (Inspektionen för vård och omsorg) till tidningen i ett mejl.

I blododlingar konstaterades för båda patienterna växt av bakterien Stenotrophomonas maltophilia.

De två patienterna är sedan tidigare drabbade av tumörsjukdom. Det som på Santa Monica-kliniken fördes in i blodet var på en patient vitaminer och mineraler, på den andra c-vitamin och Laetrile (”B17”).

Skaraborgs sjukhus gjorde i slutet av januari en anmälan till Ivo efter det inträffade. Vid den tidpunkten vårdades de två patienterna fortfarande på sjukhuset med bakterier i blodet.

– Ivo ser allvarligt på det som inträffat på Santa Monica, uttrycker Kajsa Holm.

Ivo har därför inlett en tillsyn av Santa Monica holistiskt rehabiliteringscenter i Falköping.

Tidningen har varit i kontakt med Santa Monica-kliniken och sökt företrädare för verksamheten, men utan framgång.