Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män knivskars i centrala Skövde

Två män knivskars utanför McDonalds i centrala Skövde natten till söndagen. Männen skadades i ryggen och magen. Under söndagen kunde polisen kunnat höra de två skadade männen, men har inte kunnat gripa någon misstänkt gärningsman. Polisen hoppas på att kunna komma i kontakt med fler vittnen till dådet.

Polisen larmades till McDonald's på Rådhusgatan strax före midnatt. Den ena mannen hade blivit knivskuren i ryggen och den andra i magen, enligt polisen.

Männen fördes med ambulans till Skaraborgs sjukhus i Skövde. Vid 21-tiden på söndagskvällen uppgav polisen att de två männen har kunnat höras under dagen.

– De har inte drabbats av livshotande skador, men är fortfarande kvar på sjukhus, säger Mats Trogen, jourhavande förundersökningsledare på Skaraborgspolisen.

Det blev turbulent på platsen efter knivskärningen. En stor polisinsats sattes in, men den misstänkta gärningsmannen, alternativt misstänkta gärningsmännen, lyckades komma undan.

På söndagskvällen hade ännu inte någon misstänkt gärningsman kunnat gripas. Polisen vill inte närmare gå in i detalj om vad som sades i förhören med de två skadade.

Det var mycket folk i rörelse i stan under lördagskvällen. Tidigt på söndagen uppgav polisen att de var intresserade av att få in vittnesuppgifter från tidpunkten när knivskärningarna skedde. Under söndagen har det funnits vittnen som har hört av sig, men polisen säger att de är fortsatt intresserade av fler iakttagelser.

– Alla observationer är av intresse, säger Mats Trogen.

Fotnot: Vittnen kan kontakta polisen på telefonnummer 11414.