Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män häktade misstänkta för människorov

Två män har häktats på sannolika skäl misstänkta för människorov. Polisens teori är att de har med den försvunna mannen i Töreboda att göra. – Båda nekar till brott, men åtminstone en av dem är bekant med den försvunne mannen, säger kammaråklagare Jennifer Hasselroth.

Kammaråklagare Jennifer Hasselroth säger att de båda misstänkta männen häktades under måndagen och att de är på sannolika skäl misstänkta för människorov.

– Båda två har nekat till brott och sagt att de inte har något med det här att göra. Men enligt anhöriga är en av dem, kanske båda, bekanta med den försvunne mannen, säger Jennifer Hasselroth.

Den försvunne mannen är hemmahörande i Moholm i Töreboda kommun och hittades död utomhus. Kroppens skick har gjort att någon identifiering inte varit möjlig.

– Vi vet inte hur han bragts om livet, eller var brottet har skett.

Idag kommer polisen att gå ut med en vädjan till allmänheten om vittnesuppgifter, man är intresserad av iakttagelser kring torsdagen fram till kvällen.

– Man kommer gå ut med den exakta fyndplatsen och vilken tidsram som är intressant, säger kammaråklagaren.

Den försvunne mannen anmäldes försvunnen den 5 juli av anhöriga och polis genomförde ett eftersök efter honom under helgen, utan resultat.

– Enligt anhöriga skulle han inte försvinna frivilligt, därav rubriceringen människorov, förklarar Jennifer Hasselroth.

Mannen hittades död i Moholm och på måndagseftermiddagen den 9 juli gick polisen ut med att en avliden man påträffats och att teorin är att det rör sig om den försvunne mannen.

Kroppen är skickad till rättsmedicin i Göteborg för identifiering och obduktion.

Under förutsättning att det verkligen rör sig om den försvunne personen kan brottsrubriceringen komma att ändras till mord.

De två män som häktades under måndagen är hemmahörande i området och kända av polisen sedan tidigare. Det är en 45-årig man samt en 49-årig man.