Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två kvinnor blev misshandlade

Två kvinnor i 25-årsåldern blev attackerade och misshandlade av en grupp med en man och tre kvinnor i Skövde under tisdagskvällen. Kvinnorna ska ha blivit slagna och sparkade. Enligt polisen tros de här sex personerna känna varandra sedan tidigare.

Polisen larmades till en restaurang på Mariestadsvägen i Skövde vid 19.45 på tisdagskvällen. Restaurangen hade larmat om att två kvinnor i 25-årsåldern hade kommit in och sagt att de blev misshandlade.

Enligt initiala uppgifter verkade det som att kvinnorna blivit slagna av en ensam man.

– Som vi förstod det hade de båda blivit slagna av en okänd gärningsman. Vi vet inte hur men på något sätt lyckas de komma bort och springer in på en restaurang. En av kvinnorna blödde från huvudet men jag vet inte mer om vad de hade för skador. Ingen av dem behövde uppsöka sjukhusvård, sade Michael Thersthol, stationsbefäl på Skövdepolisen, vid 21-tiden.

Senare visar det sig dock att dessa uppgifter inte stämmer. Istället hade de två kvinnorna blivit påhoppade av en grupp på fyra personer, varav en man och tre kvinnor.

Känner varandra

Personerna hade, av okänd anledning, attackerat kvinnorna och delat ut både slag och sparkar mot de båda som resulterat i att en fick en bula i pannan samt blödde från huvudet.

Polisen menar att de här personerna förmodligen känner varandra sedan tidigare.

– De här sex personerna tros ingå i samma ”gäng” eller bekantskapskrets. Kvinnorna ville anmäla misshandeln men var inte intresserade av att medverka på förhör så vi får se vad det blir av detta, säger Ulf Andersson på Skövdepolisen.