Vid 21.30-tiden på onsdagskvällen larmades en polispatrull om ett bråk mellan flera personer på resecentrum i Skövde. En busschaufför hade kört en av bussarna men valt att stanna på stationen efter att det blev stökigt inne på bussen.

LÄS OCKSÅ: Ny undersökning ska kartlägga otäcka platser

– Chauffören ville inte köra vidare och stannade då på resecentrum där han larmade polisen. Där går de här killarna av. Det finns obekräftade uppgifter om att någon skulle ha börjat skojbråka med någon på bussen men jag vågar inte säga det att det var så, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisregion väst.

På platsen möttes den första patrullen av motstånd. En polis skadades i samband med ingripandet och fick föras till sjukhus. Enligt Ulf Andersson, stationsbefäl vid Skövdepolisen, ska polisen inte fått allvarliga skador med har fått tillbringa natten på sjukhus.

– Jag vill inte gå ut med vad det var för skador men det ska handla om slag mot ansikte och huvud, säger han.

Polisen har inga uppgifter om att tillhyggen ska ha använts vid bråket.

– Det här är ju ett rejält bråk och vi ser oerhört allvarligt på det här. När det gäller personer i uniformsvärlden så anses det mer allvarligt än en misshandel på stan, säger Christer Fuxborg och fortsätter:

– Den första patrullen fick det värsta bråket mot sig och han (polisen) har varit kvar på sjukhus över natten, vilket också är anmärkningsvärt. Det var inte bara en smäll på käften utan han blev utsatt för en rejäl misshandel.

Flera polispatruller kom en stund senare tillsammans till platsen och kunde då gripa två personer i 30-årsåldern som är misstänkta för våld mot tjänsteman. Ytterligare två personer hämtades till förhör.

Polisen vill ha hjälp från allmänheten.

– Vi vill gärna ha iakttagelser från platsen vid den här tidpunkten. Om någon har sett något som kan sättas i samband med bråket får man gärna höra av sig till oss, säger Ulf Andersson.

För att tipsa polisen ringer man 114 14.