Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV-favoriter: Hästen från Skövde som slog världen med häpnad

Artikel 1 av 5
TV-favoriter
Visa alla artiklar

En konstgjord häst från Skövde som fick ögonbryn att höjas och kommentarer över hela världen. Spana in en av det mest klickade filmerna,

Skövde Nyheter blev Skövdes första webbaserade nyhetssajt 2011. Mer än åtta år har gått och under alla åren har film och live-tv varit en självklar kanal. Under rubriken TV-favoriter kommer vi att minnas några av alla inslag, som satt sig i minnet av olika skäl. Det kan ha varit nyhetshändelsen som fångades på film och som Skövdeborna ville se, men också de lite märkligare inslagen som vi minns av andra skäl.

Som historien om den konstgjorda hästen från Skövde som blev en snackis över hela världen.

Den 16 oktober 2012 kallades världspressen till Ryttmästarbostället vid Simsjön, Bernhard Englund ville presentera en nyhet. Ut ur kanonrök och dimma tågade karoliner och Bernhard på...ja, titta på filmen så förstår du varför just den inleder serien TV-favoriter.

Filmen blev snabbt en succé. På bara några veckor sågs den av tittare i Australien, Tyskland, Nya Zeeland, Brasilien, Ecuador, Japan, Saudiarabien - ja till och med i Mongoliet rattade tittare in Bernhard från sin jurta.

I USA skapade en sajt kring militärhistoria en egen tråd om SN:s video, Bernhard och hans seg-horse.”I love it” skrev en tittare. ”Jag älskar det”, i översättning.

Vad som hänt sedan dess är svårt att riktigt spåra, med delningar och inbäddningar.

Klart är att filmen och Bernhard fortsätter att fascinera. Här får du också chansen, om du nu skulle vara en av få som missat.