Sverigeturnén ”Länge leve Sven-Ingvars” har redan slutsålda föreställningar. Många vill uppleva ett av dansbands-Sveriges största band, den här gången med Sven-Erik Magnussons son Oscar vid mikrofonen.

För honom är det ett känslofyllt och hedersamt uppdrag.

Jag ser det, lite avdramatiserat, som att jag flyttar närmare mitten av scenen och att jag kan göra något fint, relevant och bra av det, och samtidigt få säga ett slags ”tack för allt pappa”. Jag kan, vill eller ska inte försöka fylla hans skor, möjligen kärleksfullt följa hans steg. Sven-Ingvars musik kommer alltid vara en del av den svenska folksjälen men den ska också leva vidare och ta plats i rummet för levande musik i framtiden, berättar Oscar Magnusson.

Sven-Ingvars sångare Sven-Erik Magnusson gick ur tiden den 22 mars i år efter att i flera år levt med en cancerdiagnos. Under sina 60 år som artist skapade han och bandet Sven-Ingvars många klassiska hits. Vem minns inte Ett litet rött paket, Fröken Fräken och Byns enda blondin?

Under turnén får konsertbesökarna uppleva en musikalisk resa genom Sven-Ingvars låtskatt. Välkända hits blandas med bortglömda skatter och det ges rum för nya tolkningar av gamla pärlor. Den röda tråden är hyllningen till den bortgångne sångaren med sin karaktäristiska röst.

Turnépremiär är i Norrköping den 2 mars, sedan passeras ett 20-tal orter innan det är dags för finalen på Vara konserthus den 21 december 2018. Eftersom trycket på biljetterna redan varit så stort släpps dem redan nu även för höstturnén.