Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tulpanfestivalen kan inte hållas som tänkt – så kan man njuta av blommorna istället

Tulpanerna knoppas nu i Garpaparken och centrala Skövde. På grund av coronaviruset kommer dock inte Tulpanfestivalen att hållas som planerat, istället blir det en digital promenad där man guidas genom blomsterprakten.

I höstas planterades omkring 140 000 tulpanlökar i Garpaparken och i centrala Skövde inför den tänkta Tulpanfestivalen som skulle hållas i vår. Då vintern blev varmare än planerat fick man först tidigarelägga festivalen då tulpanerna fick lite bråttom upp. Försök att bromsa blomningen med snö och granris lyckades inte.

Nu knoppas tulpanerna och kommer inom kort bjuda Skövdeborna på en vacker blomsterprakt i tulpanens tecken. Men Tulpanfestivalen med guidade vandringar och branschdag kan med tanke på rådande situation inte hållas som planerat.

Istället kommer man med hjälp av appen Streetmuseum istället att digitalt kunna ta sig en promenad och njuta av tulpanprakten utmed en markerad promenadslinga. I appen får man information om sorter och blandningar. Det innebär att de privata guideturerna som planerats ställs in.

Även Tulpanfestivalens yrkesdel med branschdag ställs in i vår för att minska risken för smittspridning av corona och covid-19. Istället kommer yrkessidan att erbjudas ett seminarietillfälle den 10 september med bilddokumentation av festivalens kreationer och en sensommarpromenad genom stadens parker. Tulpanplanteringarna kommer alltså att fotograferas och dokumenteras noggrant för att visas upp senare.