Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TTH Holstebro vann Annliz Cup – besegrade CSM Bukarest i finalen

Storlaget CSM Bukarest fick nöja sig med en andra plats i Annliz Cup 2019. I finalen var det danska TTH Holstebro som drog det längsta strået i en jämn drabbning.

CSM Bukarest var det mest omskrivna laget på förhand. Inte konstigt, med tanke på de meriter klubben har med en Champions League-titel och fyra rumänska ligatitlar.

Men i Annliz Cup fick de något stjärndecimerade rumänskorna nöja sig med ett silver.

Under söndagens final i SuperElit-klassen ställdes de mot TTH Holstebro. Liksom CSM Bukarest vann danskorna sin grupp, på målskillnad före Skuru IK. Finalen visade sig bli en otroligt jämn historia, där Bukarest till att börja med tog greppet om matchen och efter 19 minuter spelade hade en tremålsledning 9–6.

Men efter det tog sig Holstebro tillbaka. Under den första halvlekens sista minuter var det danskorna som jagade i kapp och om, utan att Bukarest fick något att säga till om. 9–10 således i halvtid, vilket lade grunden för en tajt andra halvlek.

Där var det till slut TTH Holstebro som drog det längsta strået och mot finalens slutskede kunde dra ifrån till slutresultatet 21–23.