Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Treåringens tragiska död - nu faller domen mot den misstänkte mannen

I dag faller domen i det uppmärksammade fallet med en treårings död och misshandeln av hans lillebror.

Åklagaren Lars-Göran Wennerholm ansåg under slutpläderingarna att 26-åringen skulle dömas till tio års fängelse. Detta för grovt vållande till annans död och synnerligen grov misshandel av en treårig pojke, samt grov misshandel av hans ettårige bror.

Föräldrarnas advokater ville gå ännu längre och yrkade på att den misstänkte skulle fällas för mord. Tore Brandtler, ett av familjens juridiska ombud, pekade också på ett livstidsstraff.

26-åringens försvarsadvokat Fredrik Kron menade att det inte fanns något i den åtalades berättelse som motsades av utredningen.

– Barnet kan mycket väl ha slagit huvudet i ytterdörren som min klient säger. Sedan har mannen inte insett hur allvarlig skadan var och att den förvärrats under dagen, menar Kron.

Han hävdade att mannen var oskyldig och därför skulle släppas, något som tingsrätten inte accepterade.

Trubbigt våld

Rättsläkaren, som gjorde obduktionen, kom fram till att treåringens skador uppkommit genom trubbigt våld och att ett barn inte har kraft att skada sig själv på det sättet.

Hon konstaterade också att pojken dött av den hjärnblödning han fått och att han sammanlagt haft ett 60-tal blånader och andra skador på kroppen. Bland annat en bula i pannan, en skada på käken, skrubbsår på knän och armar, ett blödande sår i munnen och märken på baken. Vissa av skadorna har också skett med mycket kraft och en möjlig teori är att 26-åringen hållit pojken i fötterna och sedan slungat honom eller kastat barnet så att huvudskadan uppkommit.

Men det går alltså inte att säga säkert, även om analysen av vissa blodstänkt talar för ett sådant scenario.

Brutna ben

Även ettåringens skador var ovanliga, både skenbenet och vadbenet var av och då krävs det ganska stor kraft menade rättsläkaren. En möjlighet är att någon hållit pojken hög upp och sedan kastat honom nedåt . Att barnet skulle ha orsakat dem på egen hand avfärdas av läkarna, därför gjordes också en orosanmälan till socialtjänsten när ettåringen kom in på akuten.

I dag, torsdag, faller domen mot 26-åringen och tidningen återkommer med tingsrättens besked.