Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trazan och Banarne jubilerar med show i Skövde

Minns du barnprogrammet Trazan och Banarne. Duon ger sig ut på turné men först nästa höst dyker de upp i Skövde med Electric banana band.

Lasse Åberg fyller 80 år samtidigt som hans band Electric banana Band med Janne Schaffer i spetsen firar 40 år. Dessa två jubileum firas med familjemusikalen Trazan och Banarne.

Till Skövde kommer ensemblen den 16 oktober - nästa år. Det är enda tillfället i Skaraborg.

Barnprogrammet Trazan och Banarne sändes första gången i jullovsmorgon 1976. TV-tittarna fick lära känna balla Trazan Apansson och polarn Banarne i Kojan.

Familjemusikalen har premiär lördagen den 3 oktober 2020. Vilka som ska spela rollerna som Trazan och Banarne får vi veta i början av nästa år när hela ensemblen presenteras. Auditions pågår just nu för fullt för att hitta de sista karaktärerna till ensemblen.

Musikalen tar det hela ett steg längre och beskrivs som en färgsprakande, aktuell familjemusikal baserad på TV-succén med odödliga och folkkära låtar signerade Janne Schaffer i Electric Banana Band.

Lasse Åberg är en ikon i svenskt kulturliv, flerfaldigt prisbelönt som konstnär och skådespelare och har utmärkt sig för sina Musse Pigg pastischer och sin samling av Musse Pigg prylar. Men för de flesta är han mest känd som karaktären Stig-Helmer i Sällskapsresan-filmerna och som Trazan Apansson i barnprogrammet.