Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Topplista: Här är svenskarnas bästa sommarstäder

Det har blivit lite av en trend att ”svemestra”, det vill säga att man semestrar på hemmaplan. Här är topplistan över Sveriges bästa sommarstäder – när svenskarna själva får välja.

Att svemestra har blivit populärt och lite av en trend. Enligt en Sifo-undersökning som SJ har beställt så väljer sex av tio, eller 59 procent om man vill, att semestra på hemmaplan den här sommaren. Enligt undersökningen säger var fjärde svensk att de reser mer inom Sverige i år än vad de gjort under de senaste tre åren.

Enligt SJ väljer även fler att resa med tåg, vilket de menar syns på bokningarna som har ökat med 32 procent under juni till augusti jämfört med ifjol.

– Det vimlar av härliga sommarstäder som bjuder på allt från stadsliv och kulturevent till strand och bad. Det är roligt att fler väljer att semestra i Sverige och att fler än någonsin reser klimatsmart med tåg till sina sommarfavoriter, säger Tobbe Lundell, presschef för SJ, i ett pressmeddelande.

1000 personer deltog i SJ:s Sifoundersökning där svenskarna har fått svara på vilken svensk sommarstad som ligger högst upp på önskelistan.

Här nedan följer en topp tio-lista över svenskarnas bästa sommarstäder.