Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvar slog till mot dubbla företag: ”Troligtvis samma gärningsmän”

Inom loppet av 15 minuter fick polisen två inbrottslarm från Varatrakten. Både Gunnars Maskiner i Skarstad och Haralds i Jung fick besök av tjuvar natten mot måndagen.

Vid 04-tiden nåddes polisen av det första larmet. Då hade en väktare upptäckt att ett inbrott skett på Gunnars Maskiner vid Åsenkorset i Skarstad.

Någon eller några har brutit sig in i lokalerna. Det är fortfarande oklart om något tillgripits från lokalen.

Vid 04.15-tiden – och samtidigt som polispatrullen var på väg till Skarstad – kom larm från Haralds/Preem i Jung. Patrullen blev omprioriterad och åkte i stället raka vägen dit.

– Dessvärre fanns det inga gärningsmän kvar på platsen. Men det är väl ganska troligt att det finns ett samband mellan inbrotten och att det är samma personer som ligger bakom det här, säger Lars Wallin, stationsbefäl på Lidköpingspolisen.

På Haralds har tjuvarna tagit sig in i lokalerna genom att bryta upp ett fönster. Lars Wallin hade inga uppgifter om något tillgripits.

– Vi kommer att följa upp det under dagen och det kan bli aktuellt med brottsplatsundersökningar, säger Lars Wallin.

Polisen har upprättat två anmälningar om stöld genom inbrott.