Möjligheten att spela i Asien kom genom bra kontakter och en del tur. Klart är också att det är ytterst få Skövdeband som kan sätta upp Seoul på sin konsertlista.

– Vi kommer att köra vår grej och vårt sound, sedan får vi hoppas att publiken gillar det, konstaterar Moa.

På scenen kommer det att stå band från hela världen och det handlar om en så kallad Show Case Festival – Browsing Collection ser det som en möjlighet att nå en helt ny publik i den här delen av världen.

De fyra medlemmarna åker den 27 september och räknar med att vara hemma en vecka senare.

– Vi har ännu inte hunnit planera så mycket, men det är ganska viktigt att ha koll på vilka platser som man kan och inte kan besöka. Sedan gäller det ju att inte säga fel saker till fel personer, menar Moa.

Anhöriga har uttryckt oro för resan, men hur förbereder ni er för den spända situationen? Donald Trump och Kim Jong-Un har den senaste tiden i princip hotat varandra med tredje världskriget och konventionella vapen lär kunna slå ut åtta miljoner personer i Sydkorea på en halvtimme.

– Sanningen är att jag faktiskt undviker att följa nyhetsrapporteringen därifrån, men resan närmar sig väldigt fort. Men som världen ser ut just nu kan det ske attacker i Stockholm och Göteborg också, dessutom är det som sagt en stor möjlighet för oss, konstaterar gitarristen.

Sedan februari har gruppen också arbetat med en ny skiva och den här gången har de lagt ner pengar på produktionen.

– Vi kände att det var dags och vi har tagit hjälp från Stockholm. Vi lade på sång och trummor i deras studio, gitarr och bas fixade vi i lägenheten här. Vi brukar ju för varje ny skiva säga att vi har ett nytt sound, men nu tycker jag verkligen att det stämmer. Det här är verkligen vi.

Lerdalamusikerna satsar verkligen på den här plattan och hoppas givetvis att materialet ska nå en bredare och gärna ny publik.

Den här gången har de också verkligen lagt ner arbete på detaljerna och skapandet har fått ta tid, låtarna har fått mogna.

– Vi har precis som tidigare skrivit tillsammans, men nu har vi gett arbetet mer tid, förklarar Moa.

– Vi har medvetet avvaktat lite, vi letar efter rätt tillfälle och vill samarbeta med rätt personer.

Har den fått något namn?

– Vi har några idéer, men det är hemligt än så länge.

Vad vet ni egentligen om det Sydkorea ni kommer till?

– Att de har chokladpajer på McDonalds, det är det vi hunnit kolla.