Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Tingsrättens dom är felaktig” - dömd för treårings död vill frias

Nu väljer även den dömda 26-åringen att överklaga domen. I tingsrätten fick han åtta års fängelse för synnerligen grov misshandel och för att ha vållat en treårig pojkes död.

SKARABORG

Han begär i sin överklagan att frias eller åtminstone att straffet skall sänkas.

Domen har redan överklagats av pojkens pappa och mamma. Båda kräver att gärningen ska rubriceras mord och att mannen ska ges ett längre fängelsestraff.

Treåringen kom in till Skaraborgs sjukhus med svåra skador i oktober förra året. Han hade mer än 60 skador, där de mest allvarliga var skador i huvudet. Pojkens liv gick inte att rädda.

Inte säkert

Den dömde 26-åringens advokat Fredrik Kron skriver i överklagan att rättsläkaren inte med tillräcklig grad av säkerhet har kunnat säga att 26-åringens beskrivning av kollisionen mellan ytterdörren och barnets huvud inte kunnat utlösa skadan i pannan, som hon anser vara till grund för hjärnblödningen och som var den direkta orsaken till att pojken avled.

Advokaten säger vidare att man kommer att låta en annan rättsläkare undersöka skadorna och komma med ett eget utlåtande.

Inte oberörd

Han påpekar också att ambulanspersonalen uppfattat hans klient som oberörd berodde på att 26-åringen först på sjukhuset förstått hur allvarliga skador treåringen haft.

Sammanfattningsvis hävdar försvaret att en stor del av de påstådda skadorna ligger utanför den aktuella tidsperioden och att det inte säkert kan sägas vad som orsakat hjärnblödningen.

Åklagaren Lars-Göran Wennerholm har nu en vecka på sig att anslutningsöverklaga.