Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidaholms kommun: Därför sänder vi inte VM-festen

Artikel 8 av 10
Fotbolls-VM 2018
Visa alla artiklar

Den viktiga VM-matchen Sverige-England kommer inte att sändas på storbildsskärm, trots stor efterfrågan. Nu förklarar Tidaholms kommun varför.

På lördag spelar Sverige kvartsfinal mot England, något som förmodligen många hade hoppats kunna följa på storbildsskärm. Tidaholms kommun känner sig nu tvingade att gå ut med information på sin egen Facebook-sida för att förklara varför man inte tänker sända:

"Vi har forskat i saken och kommit fram till att det dels är väldigt kostsamt dels är svårt att få tag på en skärm med så kort varsel. Kommunen vill inte heller konkurrera med företag eller föreningar om möjligheten att visa matchen", skriver Tidaholms kommun på sin hemsida.

När tidningen når Daniel Andersson, fritidsanordnare på Tidaholms kommun, förklarar han att en storbildsskärm kostar mellan 60 och 80 000 kronor att hyra.

– Sedan tillkommer visningstillstånd och allt runt omkring. Det skulle bli en hög slutnota, säger han.

Daniel Andersson förklarar att kommunen gick ut med informationen att de inte tänkte sända på grund av alla de förfrågningar som man fått. Samtidigt förstår han de reaktioner som beslutet har fått.

– Självklart hade vi velat sända matchen men vi har gjort det vi har kunnat och vi klarar det inte. Vi vill också stå för det vi gör och därför inte bara slänga ihop ett arrangemang, säger han.

Kommunen har dock inte helt övergett tanken på visning på storbildsskärm.

– Finns det privata företag som vill ordna något så kan vi absolut tänka oss att vara med på ett hörn. Men vi kommer inte att stå som ensam arrangör.