I år kommer han dessutom att tävla mot sig själv med fyra av bidragen i den första deltävlingen i Göteborg.

– Jag fick ett sms nu på morgonen om just det, men det var inget jag kände till i förväg. Fördelen är att jag inte måste resa runt lika mycket, men det kommer att bli en hel del spring i den omgången, fortsätter G:son.

G:son bidrag:

Tidningen ber kompositören att beskriva sina bidrag:

• Anna Bergendahl – Ashes To Ashes:

Det är ingen ballad, utan en poplåt som passar hennes röst perfekt. Det är helt enkelt ett bidrag i stil med vad hon tidigare gjort.

• Nano – Chasing Rivers:

En låt gjord för Nano och gillade man hans tidigare Melodifestivallåt som kommer man att tycka om det här också. En låt som passar hans kostym, helt enkelt.

• Mohombi – Hello:

Vi skrev det här bidraget i Dubai under januari. Det är en låt i medeltempo med lite arenavibbar. Dessutom är ju artisten väldigt bra.

Zeana feat. Anis Don Demina - Mina bränder:

En partylåt med två roliga artister, ett bidrag som bjuder in till fest. Dessutom skriven ihop med Pa Moudou Badjie från Panetoz, så det finns väl vissa drag därifrån.

• The lovers of Valdaro - Somebody Wants:

En dansant poplåt, skriven ihop med Peter Boström som jag bland annat komponerat "Euphoria" ihop med.

– Alltihop är lite sjukt, men också fantastiskt.

Läs G:son har 51 skäl att fira

Läs ingen hummer på scenen den här gången

Läs G:son behåller det svenska rekordet

Startade 1998

Han tog klivet fullt ut och har levt på sin musik sedan 1998 och året efter hade han sin första låt med i Melodifestivalen. Bidraget hette "Natten är min vän" som framfördes av Cleo.

Thomas har naturligtvis mängder av minnen från det här sammanhanget.

Vilka bidrag är du mest nöjd med?

– Det är nog de som vunnit den svenska uttagningen. "Evighet" med Carola, "Lyssna till ditt hjärta" med Friends och listan toppas givetvis av Loreens "Euphoria", som även vann i Europa.

Hur bär man sig åt för att få med 56 bidrag i festivalen?

– Man måste väl ha någon form av diagnos eller sjukdom. Skämt åsido så måste man tycka att det är väldigt roligt att skriva musik.