Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tandläkare anklagas ha stulit patientuppgifter – eldade upp dem på sin grill

En tandläkare i Skaraborg kan ha stulit patientuppgifter när hon slutade på en arbetsplats. Tandläkaren uppger att uppgifterna inte spridits, hon ska istället ha eldat upp dem på sin grill. Detta framgår i en anmälan till IVO.

Det är tidningen GT som rapporterat om den anmälan som inkommit till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Enligt anmälan ska tandläkaren ha skrivit ut patientuppgifter från klinikens datasystem i samband med att hon slutat på sin arbetsplats.

Hon ska sedan ha hänvisat till uppgifterna i en förhandling med en annan klinik som tandläkaren varit intresserad av att köpa upp.

Tandläkarens tidigare arbetsgivare ska vara orolig att patientuppgifterna spridits på obehörigt sätt, något som tandläkaren nekar till. Kvinnan erkänner att hon skrivit ut uppgifterna, men att hon eldat upp dem på sin grill och alltså inte spridit dem.

Enligt GT ska kliniken nu polisanmäla händelsen som stöld samt göra en anmälan till Datainspektionen.