Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Talangerna lämnar Skövde för allsvenska klubben – fyra flyttas upp

Skövde IK tappar två talanger till Västerås IK. Samtidigt flyttas en ung kvartett upp till A-truppen från SIK:s J20-lag.

Hugo Borg och William Johansson, båda 19, har fått en hel del speltid i Skövde IK:s A-lag de senaste säsongerna. Nu lämnar båda för allsvenska klubben Västerås IK. Det meddelar Skövde på sin hemsida under torsdagseftermiddagen.

Forwarden Borg och backen Johansson ansluter till Västerås J20-lag.

Samtidigt meddelar SIK att fyra spelare plockas upp till A-truppen från det egna J20-laget. Det rör sig om tvillingbröderna Hampus och Ludvig Dahlqvist, 19, Andreas Gustafsson, 19 och Erik Möller, 17.

LÄS OCKSÅ: Skövde IK värvar från seriekonkurrenten

– Andreas och bröderna Dahlqvist är smarta hockeyspelare alla tre, med fin karaktär och är otroligt ödmjuka inför sin ishockey. De har krigat på i juniorerna i 4-5 år och är väl värda chansen att få visa vad de går för på A-lagsnivå, säger tränaren Johan Hellström till klubbens hemsida och fortsätter:

– Erik är några år yngre men har under senaste året haft en fin utveckling i både fysik och sitt hockeyspelande och har tagit stora kliv framåt genom ett seriöst och hårt jobb på och utanför isen.

LÄS OCKSÅ: Skövde IK får nytt motstånd nästa säsong