Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges vackraste byggnad kan ligga i Skövde

Arkitekturupproret fortsätter att utse den fulaste respektive finaste arkitekturen i Sverige. I årets omröstning finns en Skövdebyggnad med bland de nominerade.

Arkitekturupproret har tidigare utsett Sveriges fulaste och finaste städer. I år ska de utse Sveriges vackraste byggnad genom tiderna, och med bland de 100 nominerade byggnaderna finns Hotell Billingen i Skövde (som i tävlingen benämns som Stadshotellet).

De nominerade byggnaderna har tagits fram genom lokala omröstningar, för att sedan sammanställas i en finalrunda som kommer att pågå fram till årsskiftet. Den vinnande byggnaden ska presenteras den 1 januari. Kyrkor, slott och privata villor får inte delta i tävlingen.

Hotell Billingen röstades fram i den lokala gruppen för Västra Götaland, och hamnade där på plats åtta av de 72 byggnader som nominerades. Totalt gick nio byggnader från Västra Götaland vidare till den nationella omröstningen, som går att hitta på Facebook.