Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar till Anders Karlsson (M) om Västerhöjdskolstarten

Barn – och Utbildningsnämndens ordförande Anders Karlsson svarar oss angående oroligheterna kring skolstarten på Västerhöjd och menar att det gjorts mycket för att förebygga den typ av händelser vi nu fått se.

Läs mer: S: Vi förväntar oss att mer görs för att säkra skolstarten på Västerhöjd 2021

Detta stämmer säkert och vi vill inte på något sätt skuldbelägga någon enskild part men faktum kvarstår – det förekom stök och kränkningar vid skolstarten på Västerhöjd och då krävs det mer.

Som tidigare skribenter i ämnet påpekat så hade den här typen av händelser aldrig accepterats på en vanlig arbetsplats och skolan är elevernas arbetsmiljö. De måste kunna komma till sitt ”jobb” utan att riskera att bli kränkta och om det händer så måste åtgärderna ifrån skolan vara omedelbara. Vi har i Sverige lagstiftning som förbjuder trakasserier och kränkningar, denna är tillämplig även på en gymnasieskola. Beskedet från skolledningen inför nästa års skolstart måste vara att det råder en fullständig nolltolerans gällande det beteende som vi dessvärre fått bevittna år efter år.

Vi har i Sverige ett stort och mycket oroande problem med psykisk ohälsa bland unga – vi är som beslutsfattare skyldiga att göra allt i vår makt för att bryta den trenden och då kan vi inte stillatigande betrakta den här typen av händelser.

Det är allas vårt ansvar att se till att våra barn och ungdomar får en trygg skolgång och därmed också en skyldighet att adressera de problem som faktiskt finns. Denna debatt är därmed också nödvändig för att sätta ljuset på vad som är en oacceptabel utveckling.

Johan Ask (S), oppositionsråd

Lene Lorentzen (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel