Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svår isolering för hörselskadade under corona

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

En av de viktigaste uppgifterna för oss i Hörselskadades förening är att motverka isolering på grund av att man hör sämre. I dessa tider av social distansering till följd av coronavirusets härjningar blir denna isolering så mycket tydligare än annars. Den som hör bra, kan ringa sina nära och kära och hålla kontakten.

Under våren har Hörselskadades distrikt Skaraborg precis som de flesta andra föreningar i stort sett lagt ner sin täta och intensiva verksamhet med resor, underhållning, kurser och information. Därmed går medlemmarna miste om många möjligheter till gemenskap med andra hörselskadade med tillgång till teknik som gör det lättare att uppfatta vad som framförs.

Vi vill därför uppmana alla som är hörselskadade eller har hörselskadade anhöriga, vänner och bekanta att under denna svåra tid använda alla möjligheter som står till buds för att hålla kontakten med varandra! För de flesta av oss är det enklast att maila och sms:a men det är inte alla som har den möjligheten.

Ett handskrivet vykort eller brev på vanligt gammaldags brevpapper är ett oslagbart sätt att tala om att vi tänker på varandra! En skriven hälsning finns kvar och kan läsas om och om igen tills denna tid av smittspridning är över och vi kan träffas som vanligt igen.

Hörselskadades distrikt i Skaraborg

Agne Fröjdh

ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel