Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succédebuterade i Leksand – nu är forwarden klar för Skövde IK

Så sent som i fjol gjorde David Lundmark succé i sin A-lagsdebut i Leksands IF. Nu är den unge forwarden klar för spel i Skövde IK.

Skadebekymmer har tvingat Skövde IK till att agera på transfermarknaden och nu har klubben slagit till.

20-årige David Lundmark, som spenderat hösten i Visby/Roma och gjort sju (4+3) poäng på elva matcher, är klar för SIK. Kontraktet sträcker sig över säsongen 20/21.

"Han är en bra spelare. Oöm, hård och tung att möta, bra skott och är en bra karaktär som sätter laget i första hand. Sedan är han i en passande ålder för oss. Han kommer behöva lite tid att komma in i det och träna ordentligt, men på sikt tror jag vi kommer få mycket nytta av honom", kommenterar Skövde IK:s sportchef Anders Lundström om nyförvärvet på klubbens hemsida.

David Lundmark är fostrad i Grästorps IK, gick på Bik Karlskogas hockeygymnasium och spenderade förra säsongen i Leksands IF:s J20-lag. I Leksand fick han också göra fyra matcher med A-laget i hockeyallsvenskan. Den unge forwarden tog då för sig och skapade stora rubriker efter att ha gjort mål direkt i debuten mot Modo.